Marina

Samuelsen

Här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, här är vi, vi är här, hä

Jag är familjens största cykeltok

 

Sommaren 2012 köpte jag min älskade Scott Contessa. Sedan dess är hon min trotjänare i vått och torrt. Min drottning och jag vi är lika vi. Envisa, snabba. robusta och pigga på utmaningar och äventyr. Vi är m.a.o ett perfekt par.

 

Cyklingen innebär för mig friheten att ta mig dit jag vill utan att behöva stå i beroende till någon annan. Under cykelturerna lever jag i samklang och harmoni med naturen och får ta del av årstidsväxlingar och vädergudarnas alla nycker. Det gäller bara att klä sig efter väder och ständigt vara beredd att möta utmaningar av skiftande karaktär och våga möta oväntade situationer som gör cykelturen spännande och stimulerande samtidigt som jag får sinnerliga naturupplevelser.

 

 

Men också yogafantast

Jag började med powreyoga hösten 2012 på Najadens gym. Poweryoga är en kraftfull och dynamisk yoga. I september 2015 kom jag för första gången i kontakt med den klassiska indiska yogan som har mycket fokus på medveten mjuk andning. Detta i samband med att jag var till Italien och yogade i ett kloster vid Gardasjön. Denna resa annordnades av Helena Karlsson, Yogaakademin i Khil. En spännande yogaresa där jag kom till klarhet med att jag vill bli yogalärare. Hösten 2016 började jag min 3 åriga yogalärarutbildnig genom Yogaskolan och i traditionen av T.K.V Desikachar.

 

Min syn på livet

För mig är min kropp ett stort vackert heligt tempel där min själ kan få ro. Min vision är att min kropp och själ ska leva i balans och harmoni. Detta är ingen enkel ekvation i dagens stressade samhälle, där kravet på tillgänglighet och ständig uppdatering ökar allt mer. Ett samhälle där vi ständigt har kravet på oss att öka vår personliga effektivisering och där priset för denna välfärd är högt och för många slutar med en sönderstressad kropp. Viktiga grundstenar för en själ och kropp i harmoni och balans är att jobba med kroppen istället för mot den. Dvs tanka kroppen med det bränsle den mår bäst av, motionera, yoga och meditera men också att ha modet att förlåta, vara ödmjuk och vänlig både mot sig själv och sin omgivning.Ett öppet sinne är också viktiga ingredienser. Att vårda min kropp innebär för mig att vara ödmjuk mot mig själv, trampa upp mina egna vägar, våga göra mina egna erfarenheter och lyssna innåt. För mig blir det allt viktigare och viktigare med vad jag äter, dricker och hur jag tränar i relation till hur min kropp påverkas av detta. Min strävan är att ha en sund, stark och välmående kropp som inte är beroende av en massa kemiska substanser för att orka fungera.

 

 

 

 

Aktuellt just nu

19 augusti går startskottet för årets Midnattsloppet. 1 mil på härliga söder och över målinjen ska jag utan ont i foten denna gång :-)

 

11-15 september är det dags för årets yogaresa till Italien i fd klostret Casa di Accglienza il Carmine

i San del Felice del Benaco vid Gardasjön. Resan annordnas av Helena Karlsson på Yogaakademin i Khil

 

Länk till mitt instagram

Sociala medier

Jag har en blogg . På den har jag skrivit lite sporadiskt om allt mellan himmel och jord hittills. Min plan är att börja skriva lite oftare och styra in den mer på yoga, hälsa och välbefinnande. Titta gärna in där och kom med tankar och synpunkter på innehåll osv.

 

Länk till min Facebook

 

 

 

Boktips:

Munken som sålde sin ferrrari, en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv

av författaren Robin Sharma.

 

Born to run, jakten på löpningens själ av författaren Chrstopher Mc Dogall

 

Närmare något filosofin bakom Yoga av författaren Simon Krohn

 

Yoga ett livsval av författaren Malin Berghagen